Kıymalı Kabak Sandal

Kıymalı Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ya da 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı domates sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sebze çeşnisi
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları boylamasına ikiye kesip içlerini tatlı kaşığıyla oyun.
  2. Kabakları kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün.
  3. Tavaya zeytinyağını alın, soğanı kavurun. Akabinde kıyma ve sarımsağı ekleyip pişirin.
  4. Salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın.
  5. Haşlanmış kabakların içini kıymalı harçla doldurun.
  6. Üzerine rendelenmiş kaşar serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180°c fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar (yaklaşık 15-20 dk) pişirin.

Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Kısır Tarifi
Ciğer Sote
Limonlu Ve Bademli Kek – Limon Sosu, Yaban Mersini Ve Nane İle Süslenmiş
Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik)
Antep Usulü Baklava
Cennet Hurmalı Kek
Hdabla | © 2025 |