Kıymalı Kabak Sandal
Kıymalı Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabak
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası ya da 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı domates sosu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sebze çeşnisi
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları boylamasına ikiye kesip içlerini tatlı kaşığıyla oyun.
- Kabakları kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün.
- Tavaya zeytinyağını alın, soğanı kavurun. Akabinde kıyma ve sarımsağı ekleyip pişirin.
- Salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Haşlanmış kabakların içini kıymalı harçla doldurun.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar (yaklaşık 15-20 dk) pişirin.
Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















