Mayasız Kıyır Poğaça
Mayasız Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
- 1 Türk kahve fincanı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar ekliliyoruz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Biraz maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Mayasız Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, üzüm sirkesi, yumurta akı, süt koyulup karıştırılır.
- Tuz, şeker, kabartma tozu, karbonat ve unu da ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
- Son olarak ince kıydığımız maydanozu da ekleyip, hamuru tekrar toparladıktan sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam atalım.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim soğuduktan sonra servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun🌸.
Mayasız Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









