Mayasız Kıyır Poğaça

Mayasız Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
  • 1 Türk kahve fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar ekliliyoruz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Biraz maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Mayasız Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, üzüm sirkesi, yumurta akı, süt koyulup karıştırılır.
  2. Tuz, şeker, kabartma tozu, karbonat ve unu da ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
  3. Son olarak ince kıydığımız maydanozu da ekleyip, hamuru tekrar toparladıktan sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam atalım.
  5. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim soğuduktan sonra servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun🌸.

Mayasız Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brownie Kurabiye
Borcamda Malaga Pasta Tarifi
Tatlı Patates İle Vegan Kurabiye
Evde Döner Tarifi (Dışarda Yediğimizden Daha Lezzetli) (Videolu)
Oklava Kullanmadan Somun Pide Tarifi
Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek
Hdabla | © 2025 |