Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için ;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 l süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 120 gram sütlü çikolata

Üzeri için;

  • 1 palet kakaolu bisküvi

Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekini hazırlamakla başlayalım yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından sıvı ve katı gereçleri sırayla ekleyip homojen karışım elde edelim yağladığımız büyük uzunluk borcama karışımı döküp 170 derece fırında pişirelim.
  3. Kekimizi kürdan testi ile piştiğinde fırından alıp soğumaya bırakalım.
  4. Kreması için kek soğuduktan sonra sütü tencereceye koyalım ,malzemeleri çikolata hariç hepsini koyup pişirelim .
  5. Piştikten sonra çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  6. Sütle ıslattığımız kekimize kremayı sıcak bir formda dökelim .
  7. Krema soğuduktan sonra 1 paket bisküviyi robottan geçirip üzerine döküyoruz.
  8. 4-5 saat buzdolabında bekletelim afiyet olsun 😋.

Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersinli Crumble Kek
Süslü Hurmalar
Kestaneli Supangle
Muffin
Lotuslu Cookie Tarifi
Pizza
Hdabla | © 2025 |