Hamsi Tava

Hamsi Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 1 su bardağına yakın mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamsi Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle balıkları temizleyip güzelce yıkıyoruz suyunun süzülmesi için süzgeçte 10 dk kadar bekletiyoruz.
- Ardından mısır unu ve tuzu uygun bir kapta karıştırıp balıkları ekliyoruz .
- Mısır ununa yeterlice buluyoruz.
- Daha sonra balıkları tavaya diziyoruz.
- Dizdikten sonra üzerine 3 yemek kaşığı yağ gezdirip ocağın altını açıyoruz.
- Ön tarafı kızardıktan sonra yağını bir tabağa akıtıp balıkları tabak yardımı ile art tarafına çevirip tabağa akıttığımız yağı tekrar balıkların üstüne gezdiriyoruz kızartıyoruz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺.
Hamsi Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







