Patates Graten
Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane patates
İç harcı için;
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Nane
- Ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı salça
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavaya ayçiçek yağını koyup kızdırdım,daha sonra üzerine kuru soğan biberleri ekleyip soteledim ,kıyma ekleyip kavurmaya devam ettim.
- Ardından salça, baharatları ekleyip sotelemeye devam ettim.
- Üzerine bir çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırdım.
- İç harcı hazır olduktan sonra ocağı kapattım.
- Başka ayrı bir tavada yağ ekleyip soyup yıkamış olduğum yuvarlak biçimde dilimleyip patatesleri tavaya alıp kızarttım.
- Ardından beşamel sosunu hazırladım . Evvel tereyağ tencerede erittim sonra un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum.
- En son olarak sütü yavaşça ekledim süratli bir halde topaklanmadan çırptım.
- Sonra tuz, karabiber ekledim karıştırdım, kenara aldım akabinde besamel sosu kare borcama döküp daha sonra üzerine patatesleri dizdim.
- İç harcı döküp güzelce etrafına yaydım bu süreç bitene kadar devam ettim.
- Hazır olduktan sonra 190 derecede 25 dk pişirdim ve sıcak servis edin.
Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






