Renkli Tavuklu Fırın Patates Salatası
Renkli Tavuklu Fırın Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Patates için:
- 4-5 patates (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-2 diş sarımsak (ezilmiş yahut toz)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- (varsa) 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 tatlı kaşığı irmik (hafif çıtırlık için)
Tavuk için:
- 300 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Salata için:
- Yarım göbek marul
- 2 kol yeşil soğan
- 1 adet salatalık
- 1 adet havuç
- 1 adet domates (isteğe bağlı)
Yeşilliklerin üzerine ;
- Bir tutam tuz ve
- 1-2 damla balsamik sirke
Sos için:
- 2 yemek kaşığı yulaf unu (kıvam vermesi için)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Bir tutam şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı az yağlı mayonez
- 6-7 yemek kaşığı ılık su
Renkli Tavuklu Fırın Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğradığın patatesleri tüm baharatlar, sıvı yağ ve irmikle harmanlayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yayıp 180°c fanlı fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
- Tavukları marine edip pişiriyoruz: tavukları baharat ve zeytinyağı ile marine edin, 30 dk dolapta bekletin.
- Sonra tavada soteleyin ve kenara alın.
- Salata tabanını hazırlıyoruz: marul, salatalık, havuç, yeşil soğan ve domatesi doğrayıp bir kaseye alın.
- Tüm sos gereçlerini bir kasede karıştır (yulaf unu sosun kıvamını kusursuz yapıyor).
- Patates, tavuk ve salatayı birleştirin. Sosu üzerine döküp ve karıştırın. Sıcacık ve taptaze servis edin.
Renkli Tavuklu Fırın Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















