Şemşemotik

Şemşemotik Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

İç harcı için:

  • Tavuk göğüsü
  • Soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Tereyağı

Şemşemotik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamur için kaba un su tuz ekleyip hamuru hazırlıyoruz.
  2. İç harcı için tavaya sıvı yağ, soğanları ekleyip kavuruyoruz.
  3. Sonra didiklenmiş tavukları, baharatları, kuru reyhan ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Hamuru 2 farklı beze yapıp açıyoruz ben çaydanlık kapağı ile hamura biçim veriyoruz.
  5. İç harçını ekleyip kapatıyoruz ve evvelden kaynamış suya tuz ve sıvı yağ ekleyip hamurlarımızı haşlıyoruz.
  6. Son olarak tereyağ eritip üstüne ekleyip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Şemşemotik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Torta Nua ( Muhallebili Kek)
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Buz Gibi Çilek Şerbeti
Turşu Lezzetinde Mor Lahana Salatası
Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia)
Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk )
Hdabla | © 2025 |