Patatesli Mercimek Köftesi
Patatesli Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet küçük patates
- 3 su bardağı su
- 1, 5 su bardağı ince bulgur
Sos için;
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
Ayrıca;
- 4-5 kısım taze soğan
- Yarım demet maydanoz
Patatesli Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye yıkadığımız mercimekleri ve yemeklik doğradığımız patatesleri alalım.
- Üzerine 3 su bardağı su eği yapıp ocağa alalım ,kaynadıktan sonra altını kısıp orta ara karıştırarak büsbütün suyunu çekip mercimek ve patatesler ezilinceye kadar pişirelim.
- Üzerine ince bulguru ek edip karıştıralım kapağı kapatıp şişmesi için bekletelim.
- Diğer taraftan yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağı ek ettiğimiz tavaya alalım 3-4 dakika soteleyelim.
- Biber salçası ,domates salçası ,baharatları ve tuzu ek edip karıştıralım ,bir çay bardağı su eği yapıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim ,salça kokusu çıkması için.
- Hazırladığımız sosu mercimek köftesini ek edelim eze eze güzelce elimizle yoğuralım.
- Son olarak ince kıyılmış soğan ve maydanozu ek edelim, tuz ayarlamasını yapıp tekrar yoğuralım ve elimizle küçük kesimler alıp şekillendirip marul koyduğumuz servis tabağını üzerine hazırladığımız köfteleri dizelim.
- Servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Patatesli Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















