Patatesli Mercimek Köftesi

Patatesli Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet küçük patates
  • 3 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı ince bulgur

Sos için;

  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı

Ayrıca;

  • 4-5 kısım taze soğan
  • Yarım demet maydanoz

Patatesli Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tencereye yıkadığımız mercimekleri ve yemeklik doğradığımız patatesleri alalım.
  2. Üzerine 3 su bardağı su eği yapıp ocağa alalım ,kaynadıktan sonra altını kısıp orta ara karıştırarak büsbütün suyunu çekip mercimek ve patatesler ezilinceye kadar pişirelim.
  3. Üzerine ince bulguru ek edip karıştıralım kapağı kapatıp şişmesi için bekletelim.
  4. Diğer taraftan yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağı ek ettiğimiz tavaya alalım 3-4 dakika soteleyelim.
  5. Biber salçası ,domates salçası ,baharatları ve tuzu ek edip karıştıralım ,bir çay bardağı su eği yapıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim ,salça kokusu çıkması için.
  6. Hazırladığımız sosu mercimek köftesini ek edelim eze eze güzelce elimizle yoğuralım.
  7. Son olarak ince kıyılmış soğan ve maydanozu ek edelim, tuz ayarlamasını yapıp tekrar yoğuralım ve elimizle küçük kesimler alıp şekillendirip marul koyduğumuz servis tabağını üzerine hazırladığımız köfteleri dizelim.
  8. Servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Patatesli Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz, Unsuz, Yağsız Kurabiye (Makrone)
Kaptandan Maltızda Keşkek, Pilav, Nohut
Bisküvili Kolay Pasta (Videolu)
Kabak Dolması
Puf Puf Kabaran Poğaça
Bezelyeli Basmati Pilav
Hdabla | © 2025 |