Glutensiz, Unsuz, Yağsız Kurabiye (Makrone)

Glutensiz, Unsuz, Yağsız Kurabiye (Makrone) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta akı
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker (3 santim eksik bir su bardağından)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 200 gram hindistan cevizi (2,5-3 su bardağı 3 kullandım)

Kullandıgım ölçü:250 ml su bardağı

Glutensiz, Unsuz, Yağsız Kurabiye (Makrone) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta akı, şeker, vanilya, derin kaba koyalım mikserle çırpalım köpürene kadar 4,dakika.
  2. Üzerine limon suyunu ekleyelim hindistancevizini koyalım güzelce karıştıralım.
  3. 2 tatlı kaşığı yardımıyla yaptığımız harcı fırın tepsimize dökelim, kenarını kıyısını düzeltelim eğri büğrü olmasın.
  4. Önceden ısınmış alt üst ayar fırında 160 derece 25,30 dakika pişirelim.
  5. 165 derece fırında pişirdim.

Not:Kızarıyorsa fırının derecesini 150 ye düşürelim.

Glutensiz, Unsuz, Yağsız Kurabiye (Makrone) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya
Tavuk Filetosundan Hızlı Tabaka
Patetes Yatağında Patlıcan
Poğaça Tarifi (Videolu)
Yoğurtlu Patates Salatası (Videolu)
Şehriyeli Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |