Dereotlu Mini Poğaça
Dereotlu Küçük Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım bağ dereotu yahut daha az size kalmış
- Aldığı kadar un
İsteğe bağlı:
- İçine beyaz peynir yahut kaşar peyniri
Dereotlu Küçük Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri -un hariç- karıştırıyoruz.
- Unu tanımda yazdığım üzere denetimli bir halde ekliyoruz, herkesin un markası farklı olduğu için ölçü veremiyorum yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak,ben yaklaşık 3 su bardağı koyuyorum ancak bunu ölçü olarak kesin bilmeyin 2 bardak ile başlayın duruma nazaran artırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp istediğiniz üzere form verebilirsiniz. İster yuvarlak ister oval.
- Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. Dilerseniz üzerine çörekotu da koyabilirsiniz.
- 180 derece fırında denetimli bir halde pişiriniz. Afiyet olsun :).
Dereotlu Küçük Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










