Dereotlu Mini Poğaça

Dereotlu Küçük Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım bağ dereotu yahut daha az size kalmış
  • Aldığı kadar un

İsteğe bağlı:

  • İçine beyaz peynir yahut kaşar peyniri

Dereotlu Küçük Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri -un hariç- karıştırıyoruz.
  2. Unu tanımda yazdığım üzere denetimli bir halde ekliyoruz, herkesin un markası farklı olduğu için ölçü veremiyorum yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak,ben yaklaşık 3 su bardağı koyuyorum ancak bunu ölçü olarak kesin bilmeyin 2 bardak ile başlayın duruma nazaran artırın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp istediğiniz üzere form verebilirsiniz. İster yuvarlak ister oval.
  4. Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. Dilerseniz üzerine çörekotu da koyabilirsiniz.
  5. 180 derece fırında denetimli bir halde pişiriniz. Afiyet olsun :).

Dereotlu Küçük Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Poğaça
Kremalı Tavuk Sote
Kakaolu Kek
Kremalı Zerdeçallı Biberli Makarna
Kaşık Salata
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi | En Lezzetli Sote Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |