Kolay Poğaça

Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık süt (400ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • Kaşar peyniri yahut peynir

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı

Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına ılık sütü ve mayayı ekleyip eriyene kadar çırpalım.
  2. Ardından tuz, şeker, sıvı yağ, yumurtayı ek ederek tekrar çırpalım.
  3. 5 su bardağı unu eleyerek havalandırdıktan sonra ek edelim ve yoğuralım.
  4. Hamur kulak göğsü kıvamına gelince kadar yoğuralım, akabinde 50 derece fırında 20 dk mayalamak için bırakalım.
  5. Mayalanan hamuru 6 eşit kesimlere bölerek biçim verelim.
  6. Ben yalnızca rendelenmiş kaşar peyniri kullandım dilerseniz öteki iç harçları kullanabilirsiniz.
  7. Hazırladığımız poğaçaları daha evvel yağladığımız tavamıza dizelim ve 30-4 dk daha mayalanmasını bekleyelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derece fanlı fırında alt üst ayarda pişirelim.
  9. Ben 35 dakika pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tırtıl Kurabiye (Fıstık Ezmeli)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir)
Kıymalı Pırasa Yemeği
Ekşili Acılı Yeşil Mercimek Yemeği
Fırında Kaz
Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna
Red Velvet Cupcake
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet