Karamelli Şeftalili Kek
Karamelli Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Karameli için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Üzeri için;
- 2 orta uzunluk şeftali
Karamelli Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karameli yapmakla başlıyoruz tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağımızı alıp eritiyoruz ve eriyince üzerine şekerini ekleyip erimesini sağlıyoruz karıştırıyoruz ve şekerin yanmamasını sağlıyoruz karamelimiz hazır.
- Ben fırına girebilen tavamda yaptım siz dilerseniz farklı bir tavada karamelini yapıp borcama ekleyebiliriniz.
- Karamelim hazır olunca üzerine çok ince olmayacak formda şeftalilerimi doğruyorum ,kabuğunu soymadım ben üzerine dizdikten sonra soğuması için kenara alıyoruz ve kekimizi yapmaya başlıyoruz.
- Kekimiz için yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz ve üzerine süt ve sıvı yağını ekliyoruz tekrardan çırpıyoruz ve üzerine kuru materyalleri ekleyip güzelce karışmasını sağlıyoruz.
- Kekmizin hamuru hazır olunca daha evvelden hazırladığımız karamelli şeftalilerin üzerine ekliyoruz ve daha evvelden ısıttığımız 180 derece alt üst ısıttığımız fırınımızda denetimli bir biçimde kürdan pak çıkana kadar pişiriyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun. 🥰.
Karamelli Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












