Domatesli Kapya Biberli Tam Buğday Makarna

Domatesli Kapya Biberli Tam Buğday Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tam buğday makarna
  • 1 adet kapya biber (küp yahut jülyen doğranmış)
  • 1 adet domates (küp doğranmış, suluysa çekirdekleri alınabilir)
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süzme peynir yada lor peynir
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

İsteğe bağlı üzerine;

  • Birkaç yaprak taze yada kuru fesleğen yahut maydanoz

Domatesli Kapya Biberli Tam Buğday Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı az tuzlu ve 1 çay kaşığı zeytinyağlı suda haşlayıp süzelim. (azıcık suyundan ayıralım).
  2. Tavada zeytinyağını ısıtıp, sarımsağı yavaşça çevirelim.
  3. Kapya biberi ekleyip, 4-5 dakika kavuralım.
  4. Domatesi ek edip, suyunu biraz çekene kadar pişirelim.
  5. Baharatları ek edelim.
  6. Haşlanmış makarnayı da ekleyip, karıştıralım.
  7. Üzerine 2-3 yemek kaşığı makarna suyundan koyup, çektirelim.
  8. Biraz dinlendirip servis tabağına alalım.
  9. Üzerine isteğe bağlı süzme peynir ve fesleğen serpip servis edelim, afiyetle ✨.

Domatesli Kapya Biberli Tam Buğday Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Böyle Deneyin)
Salep
Havuçlu, Tarçınlı Kek
Mayasız Poğaça
Sütlü Kurabiye (Videolu)
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |