Salep

Salep Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım bardak şeker
  • Dolu dolu 1 tatlı kaşığı toz gerçek salep
  • Üzerine toz tarçın

Salep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben öncelikle jersey pastörize inek sütü aldım.
  2. Süt kaynamaya başlayınca 1 litresini farklı bir kaba aldım.
  3. Ayrı bir kaptada şeker ve sahlepi uygunca birbirine geçecek biçimde karıştırdım.
  4. Süt olan kaba, karışan şeker ve salep yavaş yavaş dökerek kaşıkla homojen olsun diye sütü karıştırdım.
  5. Topaklanma olmasın diye yavaş yavaş katın saleple toz şekeri süte.
  6. Daha sonra güzelce homejen bir formda 8-10 dk kadar kaynattım salebi. Çok hoş bir kıvam oldu. Tadı enfes oldu.
    Afiyet olsun.

Salep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Hünkar Beğendi
Fırında Çöp Şiş Tavuk Patates
Unsuz Sandviç Ekmeği
Erikli Fresh Salata
Bütün Portakallı Islak Kek
Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça
Hdabla | © 2024 |