Revani Tatlısı

Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limonlu revaninin öncelikle şerbetini hazırlayalım.
  2. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alpı karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  3. 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştırıp 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  4. Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  5. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu. Çırpalım.
  6. Son olarak irmiği alalım ve unu eleyerek ilave edelim. Spatula ile çırpalım.
  7. Dikdörtgen borcamın tabanını çok az yağlayalım.
  8. Ardından hazırladığımız kek harcını boşaltalım.
  9. Spatula yardımıyla harcımızı eşit bir biçimde yayalım.
  10. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  11. Sürenin sonunda pişen revanimizi fırından alalım ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
  12. Oda sıcaklığına gelen revaniyi buzdolabına kaldıralım ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  13. Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revanimizi dilimleyerek süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!.

Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fincanda Mikrodalgada Pratik Kek
Tartar Sosu (Çıtır Tavuk Yanına)
Sebzeli Tavuk Haşlama
Fırında Lokum Gibi Karnabahar Kızartması
Çörek Otlu Kurabiye
Kırmızı Pancar Salatası (Vitamin Deposu)
Hdabla | © 2025 |