Revani Tatlısı
Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limonlu revaninin öncelikle şerbetini hazırlayalım.
- Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alpı karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştırıp 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu. Çırpalım.
- Son olarak irmiği alalım ve unu eleyerek ilave edelim. Spatula ile çırpalım.
- Dikdörtgen borcamın tabanını çok az yağlayalım.
- Ardından hazırladığımız kek harcını boşaltalım.
- Spatula yardımıyla harcımızı eşit bir biçimde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen revanimizi fırından alalım ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
- Oda sıcaklığına gelen revaniyi buzdolabına kaldıralım ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revanimizi dilimleyerek süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!.
Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















