Çörek Otlu Kurabiye

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaseye tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu ve çörek otunu alarak karıştıralım daha sonra yavaş yavaş unumuzu ek edelim ve yoğuralım. Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olmalı
  2. Hamurumuzdan dilediğiniz büyüklükte alıp avuç içinde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı olan tepsiye dizelim.
  3. Kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve evvelden ısıttığımız 180°c fırında üzerleri kızarana kadar 25/30 dakika pişirelim Afiyet olsun 😋😋😋

İnstagram gülişin. Mtfg. Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım kızlar 😉😉😉.

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Ve Dereotlu Çörek
5 Çayı Menüsü
Böğürtlen Reçeli
Yalancı Tavuk Göğsü: Böyle Yalana Can Kurban
Antakya Patatesli Köftesi
Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |