Tavuk Sote
Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı reyhan
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 su bardağı su
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Göğüs etlerini küp küp doğrayıp kısık ateşte ocağa alırız, orta ara karıştırırız.
- Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişiririz.
- Yağ koymamıza gerek yok.
- Ardından soğan ve biberleri ekleriz ve soteleme sürecine devam ederiz.
- Biber ve soğanlar da yumuşadığında domates ve salça ekleriz biraz da onların yumuşamasını bekleriz.
- Ardından su eği yapar, baharat ve tuz ekleriz.
- Baharatları dilediğinizce artırıp azaltabilirsiniz.
- Eklediğimiz suda çekilene kadar pişirme sürecine devam ederiz.
- Sulu seviyorsanız sulu da bırakılabilir. Afiyet olsun.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










