Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Kıymalı Bostan Kebabı

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Kıymalı Bostan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet top patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Harç için;

  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet çarliston biber
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Süslemek için;

  • Domates
  • Biber
  • Maydanoz

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Kıymalı Bostan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Top patlıcanları alacalı soyalım iki parmak kalınlığında enine üç dilim olacak halinde keselim, üzerine bir yemek kaşığı tuz ekleyip yeterlice karıştıralım ağzını kapatalım ve yarım saat bekletelim.
  2. Acı suyu çıkan patlıcanları yıkayalım hafifçe sıkalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim iki yemek kaşığı zeytinyağı ile patlıcan dilimlerinin altını ve üstü yağlayalım 220° fırında yaklaşık 30 dakika kadar patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Bu ortada, harç için bir adet soğanı, sarımsakları çarliston biberi yemeklik doğrayalım tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı ilavesiyle kıymayı da alalım ve tümünü pembeleştirmeye başlayalım.
  4. Ara orta karıştıralım gereçler pembeleşip kavrulunca salçayı ekleyelim tekrardan karıştıralım salçanın kokusu uçunca soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ekleyelim kavurmaya devam edelim tuz ve baharatları ekleyelim.
  5. Fırından aldığımız patlıcan dilimlerini yavaşça ortalarına çatalla bastıralım kıymalı harcı koymak için oyuk oluşturalım.
  6. Diğer tarafta hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan patlıcan dilimlerinin üzerine ikişer yemek kaşığı koyarak tüm dilimlere paylaştıralım.
  7. Çukur bir kasede sos için salçaları 1bardak su ile açarak karıştıralım bostan kebapların üzerine ikişer yemek kaşığı sostan dökelim, kalan sosu tepsinin kenarından ek edelim üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.
  8. 180°’ye getirdiğimiz fırında 15 dakika daha üzerindeki domatesler ve biberler pişene kadar bekletelim.
  9. Fırından aldığımızda maydanoz ile süsleyerek pilav eşliğinde servis yapalım afiyet olsun😋😋😋

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Kıymalı Bostan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Üzüm Reçeli
Kabak Böreği
Kavurmalı Soğan Kavurması
Bir Yufka İle Su Böreği Tadında Tava Böreği
Börek Yemeği (Videolu)
Karışık Omlet
Hdabla | © 2025 |