Çökeltme Kebabı (Ev Usulü)
Çökeltme Kebabı (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- Jülyen doğranmış yağsız dana biftek
- Baharatlar
Etin sosu için;
- Yarım çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon,
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Salçalı sosu için;
- Domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurtlu sosu için;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Çökeltme Kebabı (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup, ince uzun biçimde doğrayarak kevgire alıp üzerinden su gezdiriyoruz. (bu halde patatesleriniz daha çıtır olacaktır)
- Kızgın yağa alarak kızartıp, peçete sarılı bir tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz.
- Marine olan etleri pişirme tenceresine alıp, kısık ateşte karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
- Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıyoruz. Salça ve yağı hafif kavurduktan sonra domates sosunu ekleyerek kaynatıyoruz yavaşça.
- Servis tabağına patates, yoğurt ve eti sırayla yerleştiriyoruz. Domatesli harcı gezdirip en üste tereyağı ve pulbiberi kızdırarak gezdirip servis ediyoruz. 🍴
Çökeltme Kebabı (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






