Çökeltme Kebabı (Ev Usulü)

Çökeltme Kebabı (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • Jülyen doğranmış yağsız dana biftek
  • Baharatlar

Etin sosu için;

  • Yarım çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon,
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber

Salçalı sosu için;

  • Domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Çökeltme Kebabı (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup, ince uzun biçimde doğrayarak kevgire alıp üzerinden su gezdiriyoruz. (bu halde patatesleriniz daha çıtır olacaktır)
  2. Kızgın yağa alarak kızartıp, peçete sarılı bir tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz.
  3. Marine olan etleri pişirme tenceresine alıp, kısık ateşte karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
  4. Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıyoruz. Salça ve yağı hafif kavurduktan sonra domates sosunu ekleyerek kaynatıyoruz yavaşça.
  5. Servis tabağına patates, yoğurt ve eti sırayla yerleştiriyoruz. Domatesli harcı gezdirip en üste tereyağı ve pulbiberi kızdırarak gezdirip servis ediyoruz. 🍴

Çökeltme Kebabı (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarhana Cipsi Çorbası
Fırında Çıtır Tavuk Pirzola
Fırında Sebzeli Tavuk
Pizza Malzemeli Milföy Çanakları
Bebekler İçin Elmalı Kurabiye
Fırın Makarna
Hdabla | © 2025 |