(Kemal Paşa Tatlısı)

(Kemal Paşa Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram mmozeralla peyniri tuzsuz
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağı un (kontrollü)
  • Çay kaşığının ucunda tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 6 su bardağı su
  • Yarım limon

(Kemal Paşa Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için uygun bir tencereye şekeri ve suyu koyunuz kaynadıktan sonra yarım limon ekleyip 5 dakika daha orta ateşte kaynayınız.
  2. Yoğurma kabınızın içine peyniri ,yumurtayı, kemiği unu, ,,tuzu ve kabartma tozunu koyup hafif elle yapışan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  3. Elinizi yağa batırıp, ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayınız ben borcama koydum fakat biraz küçük geldi. Onun için siz fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz ve tepsiye diziniz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  5. Şerbeti için uygun bir tencereye şekeri ve suyu koyunuz kaynadıktan sonra yarım limon ekleyip 5 dakika daha orta ateşte kaynatınız.
  6. Kaynayan şerbete pişen tatlıları şerbeti âlâ çekmesi için kürdan yardımı ile deliniz bekletmeden içine atıp 1 dakika kadar bekletip çıkarıp tepsiye diziniz.
  7. Tatlınızı 1-2 saat dinlendirdikten sonra artan soğuk şerbeti tatlınızın üzerine dökünüz 1 saat kadarda şerbette bekletiniz ister benim üzere şam fıstığı ile yahut kremşanti ile dilediğiniz üzere süsleyip, servis yapınız.

(Kemal Paşa Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Alman Keki
Nefis Kısır Tarifi
Bulgurlu Ispanak Yemeği
Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal)
Tavuk Sarma
Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği
Hdabla | © 2025 |