Mısır Gevrekli Kurabiye
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin ve tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 5-5,5 su bardağı un (kontrollü)
Üzeri için;
- Kahvaltılık çikolata
- 2 su bardağı mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tüm sıvı materyaller yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
- Daha sonra katılar pudra şekeri, nişasta, un, vanilya, kabartma tozu sırası ile ek edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde kesimler yuvarlayalım. 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Fırından çıkıp ılıyan kurabiyeleri evvel çikolataya sonra ezilmiş mısır gevreğine bulayıp dolaba kaldıralım. Çikolata soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun deneyeceklere! 🤗🤩😋.
Not:Dilerseniz eksiksiz çikolataya daldırın, dilerseniz kaşıkla yalnızca üzerine dökün. İki görselde mevcut kaydırmalı postta.
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















