Güveçte Et Yemeği

Güveçte Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 5 adet domates
  • Defne yaprağı
  • Biberiye
  • Tuz
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Güveçte Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ocağın altını yakalım içine zeytinyağı ve eti koyalım.
  2. Suyunu çekene kadar bekleyelim ,suyunu çeken etin içine kapya biberi ,yeşil biberi ve sarımsağı koyalım .
  3. Birazcık kavrulduktan sonra defne yaprağı ve biberi de koyalım.
  4. Domatesi de içine atıp tuzu, pulbiberini de ek edip üstünü biraz geçecek formda su ek edelim.
  5. Altı kısık olacak formda denetimli pişirelim. Şimdiden afiyet olsun.

Güveçte Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Makarna
Avuz (Ağız Sütü)
Soslu Tavuk Şiş
Poşe Yumurta
Meyhane Pilavı
Fırın Ekmeği Tam Ölçü
Hdabla | © 2025 |