Kakaolu Kek
Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yarım paket çikolata sosu
- Çekilmiş fındık içi
Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı alıp misker ile çırpalım.
- Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.
- Kabartma tozu, kakao ve unu da ekleyip son kere çırpalım.
- Kek kabını güzelce yağlayalım. Kek harcını kaba dökelim. Fırına atalım.
- Fırının yalnızca alt ayarını açalım ve 200° de pişirelim.
- Alt ayarında üzeri pişmiş üzere gözükene kadar pişirelim.
- En son alt üst ayarını açıp birkaç dakika daha bekletip fırından alalım ve bıçak batırarak pişip pişmediğini denetim edelim. Sizin de bildiğiniz üzere bıçak pak çıkarsa kek pişmiştir.
- Üzeri için yarım paket çikolata sosunu 1 su bardağı süt ile pişirelim.
- Daha katı bir kıvam elde etmek isterseniz 1 tatlı kaşığı nişastayı biraz süt ile açıp çikolata sosuna ekleyin. Fazla katı olursa sıcak süt ile sıvılaştırabilirsiniz.
Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











