Etli Bamya Yemeği

Etli Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 6/7 adet kapya biber
  • 7/8 tane domates
  • 10 adet taze bamya
  • 2 dış sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kesim tavuk eti (kemikli olsun)

Etli Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik ocağa bir tencere alıp sıvı yağı ekliyoruz ,soğanımızı doğrayıp ekliyoruz ,kavurduktan sonra tuz ve sarımsak ekliyoruz .
  2. Doğradığımız biberimizi ekliyoruz ,ardından bamyayı ekliyoruz ,güzel bir kavurduktan sonra domatesi ekleyip kapağını kapatıp yarım saat pişiriyoruz .
  3. Etimizi farklı bir yerde kavuracağız.
  4. Etimizi doğradıktan sonra tavaya alıp eti içine ekleyin ,bir tutam tuz ekleyin uygunca kavurup yemeğimizin içine ekliyoruz.
  5. Yemeğimiz bir 10 dk kaynadıktan sonra tuzunu denetim ettikten sonra altını kapatıyoruz afiyet olsun.

Etli Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Tabağı
Kalkan Balığı
Limon Tatlısı
Tahinli Kadayıflı Kurabiye
Browni Kurabiye
Mis Kokulu Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |