Soslu Patlıcan Kızartma
Soslu Patlıcan Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
Kızartma için;
- 4 adet patlıcan
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kavanoz domates konservesi
- 10 diş doğranmış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı üzüm sirkesi
Soslu Patlıcan Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyalım evvel uzunluktan 2 ye sonra bir parçayı uzunluktan 3e keselim.
- Tuzlu suda biraz bekletelim ve suyunu sıkalim.
- 3e boldüğümuz patlıcanları ortadan 2 ye bölüyoruz.
- Kızgın yağda istediğimiz oranda kızartıyoruz.
- Borcamda kağıt havlu üzerine dizip bekletiyoruz.
- Sos hazırlığı öncelik sıvı yağ kızdırın ve domates konservesini dökelim pıt pıt atmaya başlayınca sarımsakları soyup küçük doğrayın ve içine ekleyelim ve onunla kavurmaya devam edelim.
- Sıra ile tuz şeker domates salçasini ekleyip güzelce kavuralım.
- Pıt pıt attıktan sonra koyu kıvam olursa açmak için az su ekleyebiliriz 3- 4 yemek kaşığı kadar.
- En son sirkeyi koyup 30 saniye kaynatıp kapatıyoruz altını.
- Sıcak iken patlıcanların üzerine döküyoruz.
- İster dışarıda ister dolapta dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Soslu Patlıcan Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








