Zerdeçallı Limonlu Kurabiye
Zerdeçallı Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı/ margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- Tatlı kaşığının ucu ile zerdeçal
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un ( unu denetimli olarak ekleyin, hamur kulak göğsü kıvamında olacak)
Üzerine:
- Pudra şekeri
- Beyaz çikolata sosu
Zerdeçallı Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumuşak kıvamlı tereyağı / margarini ve toz şekeri ekleyelim.
- Üzerine yumurta sarıları, limon suyu ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında başka materyalleri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- İlk etapta 1. 5 su bardağı un ekleyerek başlayalım.
- Sonrasında gerekli ölçüde yemek kaşığı ile un ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Cevizden biraz büyük kesimler alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede 15-20 dakika pişirelim.
- Bu ölçüler ile 25-30 adet elde ediliyor.
- Fırından aldığımız kurabiyeleri çabucak sıcakken bir bardağın alt kısmı ile hafif bastırarak yassılaşmasını sağlayalım.
- Kurabiyeler oda sıcaklığına gelince üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
- Damak zevkinize kalmış. Afiyet olsun 🙏.
Zerdeçallı Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













