Zerdeçallı Limonlu Kurabiye

Zerdeçallı Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı/ margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • Tatlı kaşığının ucu ile zerdeçal
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un ( unu denetimli olarak ekleyin, hamur kulak göğsü kıvamında olacak)

Üzerine:

  • Pudra şekeri
  • Beyaz çikolata sosu

Zerdeçallı Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumuşak kıvamlı tereyağı / margarini ve toz şekeri ekleyelim.
  2. Üzerine yumurta sarıları, limon suyu ekleyip karıştıralım.
  3. Sonrasında başka materyalleri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  4. İlk etapta 1. 5 su bardağı un ekleyerek başlayalım.
  5. Sonrasında gerekli ölçüde yemek kaşığı ile un ekleyelim.
  6. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  7. Cevizden biraz büyük kesimler alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 175 derecede 15-20 dakika pişirelim.
  9. Bu ölçüler ile 25-30 adet elde ediliyor.
  10. Fırından aldığımız kurabiyeleri çabucak sıcakken bir bardağın alt kısmı ile hafif bastırarak yassılaşmasını sağlayalım.
  11. Kurabiyeler oda sıcaklığına gelince üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
  12. Damak zevkinize kalmış. Afiyet olsun 🙏.

Zerdeçallı Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Salatası
Vişneli Turta
Hurma Kup
Kaptandan Enfes Mücver Tarifi
Kuru Domatesli Ekmek
Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |