Arap Tavası
Arap Tavası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 orta uzunluk domates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 çay bardağı su
Arap Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm zerzevatları küçük küpler halinde ve birebir boyutta olacak formda doğruyoruz.
- Kıymayı da tepsiye ekliyoruz.
- Karabiber, pul biberi, tuz, salça ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak yağ ve suyu ekleyerek karıştırıyoruz ve evvelden ısıttığımız 180 derece fırına sürüyoruz.
Arap Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









