Anne Köftesi

Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kıyma (%20 yağlı önerilir)
  • 4 adet rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 8 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 5 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet yumurta

Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ekleyin.
  2. Galeta unu, karabiber, tuz, rendelenmiş sarımsak, sarımsak tozu, kırmızı toz biber ve yumurtaları ekleyin.
  3. Tüm materyalleri homojen bir kıvam alana kadar 5-10 dakika yoğurun.
  4. Köfte harcını üzerini kapatarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  5. Dinlenen harçtan modüller alarak yaklaşık 50-60 gramlık yuvarlak köfteler yapın.
  6. Pişirme formülleri:
  7. 1. Airfryer’da köfte pişirme (sulu ve tam pişmiş):.
  8. Isı: 180 derece.
  9. Süre: 12-15 dakika.
  10. Airfryer’ı 3 dakika boyunca 180 derece evvelce ısıtın.
  11. Köftelerin üzerine çok hafif bir biçimde bir fırça yardımıyla ince bir yağ katmanı uygulayın.
  12. Köfteleri sepetin içine birbirine değmeyecek biçimde dizin.
  13. İlk 7-8 dakikadan sonra köfteleri çevirin.
  14. Kalan 5-7 dakikada köftelerin içinin tam piştiğinden emin olun.
  15. Eğer köfteler daha kalın ise süreyi 15-18 dakikaya çıkarabilirsiniz.
  16. 2. Fırında köfte pişirme (sulu ve tam pişmiş):.
  17. Isı: 200 derece (önceden ısıtılmış fırın).
  18. Süre: 25-30 dakika.
  19. Köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  20. İlk 15 dakika köfteleri alt üst edin ve denetim edin.
  21. Son 10-15 dakikada köftelerin dışı hafif kızarırken içi sulu kalacaktır.

Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
Arap Köftesi (Cacıklı)
Mor Lahana Turşusu
Tahinli Rulo Çörek
En Lezzetli Haliyle Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Simit Poğaça
Yoğurtlu Brokoli
Hdabla | © 2025 |