Soğanlı Dızmana Tarifi

Soğanlı Dızmana Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket istant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı tuz
  • 3, 5 su bardağı un

İçi için;

  • 5-6 adet kuru soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Soğanlı Dızmana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dızmana’yı yapmaya iç materyalini hazırlayarak başlayalım bunun için uygun bir tavaya yağ alalım üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ek edip hafif rengi dönünceye kadar kavuralım.
  2. Minik minik doğradığımız biberleri de ek edip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  3. Domates salçası ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri baharatları ve tuzu ek edip karıştıralım.
  4. Ve bir çay bardağı su eği yapıp orta ateşte suyunu büsbütün çekip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim soğumaya bırakalım.
  5. Hamur için yoğurma kabına ılık süt ,şeker ve mayayı alıp karıştıralım su sıvı yağ ek edip tekrar karıştıralım yavaş yavaş un eği yapalım tuzunu da ekledikten sonra kalan unu ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  6. Üzerini kapatıp 45 dakika mayalandıralım mayalanan hamuru tezgaha alıp yavaşça yoğuralım 2 eşit kesime bölelim.
  7. Hafif un serperek bezeyi çok ince olmayacak formda açalım üzerine hazırladığımız harçtan her tarafına gelecek formda yayalım ve rulo formunda saralım.
  8. 2 parmak eninde keselim yağladığımız fırın tepsisine dik halde dizelim başka bezeyi de tıpkı biçimde hazırlayalım.
  9. Bir kabın içerisinde yoğurt, yumurta, tuz ve sıvı yağ çırpalım bir kaşık yardımıyla hazırladığımız hamurların üzerine dökelim.
  10. Önceden ısıttığımız 190 derece fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirelim birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Soğanlı Dızmana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Yemeği Tarifi (Videolu)
Çöp Şişte Patlıcan Kebabı (Mutlaka Deneyin Harika Bir Tarif Tam Tutuyor )
Tatlı Patatesli Graten
Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı (Videolu)
Kalburabastı
Sütlü Revani
Hdabla | © 2025 |