Tatlı Patatesli Graten

Tatlı Patatesli Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 adet tatlı patates ( bazen çok büyük oluyor 1 adette yetebilir)
  • 2 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 400 ml süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar

Tatlı Patatesli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlı patates ve patatesleri ince halka halinde dilimleyin .
  2. 10 dakika haşlayın, daha yumuşak olup fırın süresinide azaltıyor .
  3. Süzüp biraz soğuduğunda tuz ,karabiber karıştırın daha sonra dizin.
  4. Unu tereyağla güzelce un kokusunu gidene kadar kavurun.
  5. Süt ekleyip, tuz çay kaşığının ucuyla ekleip,karabiber ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin daima karıştırın.
  6. Dizdiğimiz patateslerin üzerine beşamel sos yayıp üzerine kaşar rendesi koyun.
  7. 190 derce fırında aşağı üst 30-35 dakikada pişiyor denetim edebilirsiniz.

Tatlı Patatesli Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Orman Meyveli Torta Nua ( Muhallebili Kek)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Dolma (Antep Usulü)
Blenderda Dürüm Çiğ Köfte
Cevizli Etsiz Çiğ Köfte
Krep Pasta
Lahmacun (Tavada)
Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet