Havuçlu Rulo Salata
Havuçlu Rulo Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg havuç
- Yarım su bardağı su
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- Tuz
İç harcı için:
- 400 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- Ufak bir kase konserve mısır
- Ufak bir kase doğranmış kornişon turşu
- (dilerseniz kornişon yerine zeytin yahut salam da doğrayabilirsiniz)
- Tuz
Havuçlu Rulo Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle rendelediğimiz havuçları biraz tuz ile suyunu salıp çekene dek ocakta kavuruyoruz.
- Ardından yarım su bardağı suyu ekleyip suyu çekene dek karıştırarak pişiriyoruz (iyice yumuşayacak). Akabinde soğumaya bırakıyoruz.
- Bu sırada farklı bir kapta yumurtaların aklarını bir fiske tuz ilavesiyle 3-5 dk köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Yumurtaların sarılarını da havuca ekliyoruz. Üzerine un ve tuzunu da ek edip blenderdan geçiriyoruz.
- Köpüren yumurta aklarını da ekleyip çok söndürmeden bir spatula ile karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcı döküyoruz ve eşit halde düzleyerek 170 dereceye evvelce ısıttığımız fırında yaklaşık 12-15 dk kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp sıcak haliyle yağlı kağıt ile birlikte rulo yapıyoruz ve bir havlu ile örtüyoruz.
- Kenarda soğurken iç harcını hazırlıyoruz. Harç için gerekli tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Havuçlu ruloyu tam olarak soğumamış, şimdi ılıkken rulosunu açıyoruz.
- İç harcı üzerine eşit halde yayıp yağlı kağıttan ayırarak rulo yapıyoruz bu sefer ve streç sinema ile kapatıp buzdolabında bekletiyoruz. Bu halde 1 gece bekletebiliyoruz yahut biraz kendine geldiğinde dilimleyebiliyoruz. Afiyet olsun 😋.
Havuçlu Rulo Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














