Kremalı Tavuk

Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet küçük uzunluk yeşil yahut kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüslerini yıkayıp istediğimiz büyüklükte keselim.
  2. Ben her parçayı 4’e böldüm ve 8 modül tavuk göğsü elde ettim.
  3. Uygun bur kaba tavukları alalım.
  4. Soğan, sarımsak ve biberi küçük küçük ve küp küp doğrayıp tıpkı kaba alalım.
  5. Baharatları, sıvı yağı ve domates salçasını da birebir kaba alıp güzelce karıştıralım.
  6. Buzdolabında birkaç saat dinlendirelim. Dinlendikten sonra geniş bir tavada hepsini çevirerek pişirelim.
  7. Tavuklar büsbütün pişince kremayı da tavaya dökelim ve 1 dakika daha ocakta tutup ocağın altını kapatalım.

Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Kolay Poğaça
Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları
Tart Kalıbında Muhallebisi Çikolatalı Kek
Talaş Böreği Garnitürlü Çıtır Çıtır
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |