Dondurma Profiterol

Dondurma Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 5o gram tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • Bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1, 5 çay bardağı un

İçinin dolgusu için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt

Bulamak için;

  • Çikolata

Dondurma Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir sos tenceresine süt ,su ,tereyağımızı alalım ,ateşe koyalım, orta ateşte kaynayınca unuda ekleyip kısık ateşte daima spatulayla karıştırıp hamuru toplayalım.
  2. Ateşten alıp soğumaya bırakalım, daha sonra tek tek yumurtaları kırıp daima karıştırarak kıvam aldıralım.
  3. Daha sonra ben kaşıkla gelişi hoş yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.9 tane çıkıyor .
  4. Isınmış 180 derecelik fırında üstü altı kızarana dek pişirelim .
  5. Diğer yandan süt ile kremşantimizi de çırpalım, soğuyan talımızı ikiye bölüp kremşantileri dolduralım.
  6. Eritmiş olduğumuz çikolataya bulayıp buzluğa atalım, donunca servise hazır.

Dondurma Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekler
İki Renkli Buzluk Kurabiyesi Tarifi (Videolu)
Spoonful
Pastacı Kreması
Şipşak Hazır Krep
Güneydoğu Usulü Etli Ekşili Sarma Ve Yaş Dolma
Hdabla | © 2025 |