Dondurma Profiterol
Dondurma Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 5o gram tereyağı
- 2 tane yumurta
- Bir fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1, 5 çay bardağı un
İçinin dolgusu için;
- 1 paket kremşanti
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
Bulamak için;
- Çikolata
Dondurma Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir sos tenceresine süt ,su ,tereyağımızı alalım ,ateşe koyalım, orta ateşte kaynayınca unuda ekleyip kısık ateşte daima spatulayla karıştırıp hamuru toplayalım.
- Ateşten alıp soğumaya bırakalım, daha sonra tek tek yumurtaları kırıp daima karıştırarak kıvam aldıralım.
- Daha sonra ben kaşıkla gelişi hoş yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.9 tane çıkıyor .
- Isınmış 180 derecelik fırında üstü altı kızarana dek pişirelim .
- Diğer yandan süt ile kremşantimizi de çırpalım, soğuyan talımızı ikiye bölüp kremşantileri dolduralım.
- Eritmiş olduğumuz çikolataya bulayıp buzluğa atalım, donunca servise hazır.
Dondurma Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











