Yumurtalı Fasülye Kavurması
Yumurtalı Fasülye Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yeşil fasülye
- 1 büyük soğan
- 6 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- ( istek eden olursa karabiber yahut pul biber ekebilir, ben sevmediğim için sade tercih ediyorum)
Yumurtalı Fasülye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel fasülyeler yıkanır.
- Sonra temizlenir (iki ucu kesilir) sonrasında fasülyeler enine 2 ye kesilip sonra da uzunluğuna nazaran tekrar kesilir.
- Biz genelde 3 parmak uzunluğunda üzere kesiyoruz.
- Kesilen ve tekrar sudan geçirilen ve temizlenen fasülyeler derin bir tencerede haşlanır. (haşlama sonrası çatal ile kolay kesilebilir hale gelmesi uygun olur ).
- Haşlanan fasülyelerin suyu süzülür.
- Soğanlar ince ince doğranır.
- Derin bir tavada ( wok tava ile daha kolay olur) soğanlar pembeleşene kadar pişirilir.
- Suyu süzülmüş fasülye eklenir.
- Fasülyenin güzelce kavrulması gerekiyor.
- Yaklaşık 10 dakika (veya duruma nazaran 15 dakika) kavrulması uygun olur.
- Arkasından yumurtalar eklenir ve yaklaşık 2 dakika karıştırılarak hazırlanır.
- Ben yumurtalar çok pişmeden indirmesini seviyorum.
- Tercihe nazaran daha uzun da pişirebilirsiniz.
Yumurtalı Fasülye Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










