Yumurtalı Fasülye Kavurması

Yumurtalı Fasülye Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yeşil fasülye
  • 1 büyük soğan
  • 6 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ( istek eden olursa karabiber yahut pul biber ekebilir, ben sevmediğim için sade tercih ediyorum)

Yumurtalı Fasülye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel fasülyeler yıkanır.
  2. Sonra temizlenir (iki ucu kesilir) sonrasında fasülyeler enine 2 ye kesilip sonra da uzunluğuna nazaran tekrar kesilir.
  3. Biz genelde 3 parmak uzunluğunda üzere kesiyoruz.
  4. Kesilen ve tekrar sudan geçirilen ve temizlenen fasülyeler derin bir tencerede haşlanır. (haşlama sonrası çatal ile kolay kesilebilir hale gelmesi uygun olur ).
  5. Haşlanan fasülyelerin suyu süzülür.
  6. Soğanlar ince ince doğranır.
  7. Derin bir tavada ( wok tava ile daha kolay olur) soğanlar pembeleşene kadar pişirilir.
  8. Suyu süzülmüş fasülye eklenir.
  9. Fasülyenin güzelce kavrulması gerekiyor.
  10. Yaklaşık 10 dakika (veya duruma nazaran 15 dakika) kavrulması uygun olur.
  11. Arkasından yumurtalar eklenir ve yaklaşık 2 dakika karıştırılarak hazırlanır.
  12. Ben yumurtalar çok pişmeden indirmesini seviyorum.
  13. Tercihe nazaran daha uzun da pişirebilirsiniz.

Yumurtalı Fasülye Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Çıtır Börek
Fırıncı Ramazan Pidesi
Simit Pizza
Peynirli Pişi Tarifi
Maraş Usulü Kuru Dolma
Fırında Sigara Böreği
Hdabla | © 2025 |