Çıtır Börek

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta

İç harcı;

  • Lor
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Pul biber
  • Tuz
  • Az karabiber

Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıvı gereçleri sıvı yağ, yoğurt, su ,sirke ve yumurtayı çırpıp ,kabartma tozunu dahil edelim.
  2. Unu da ekleyip yoğuralım, yumuşak bir kıvamda olcak .
  3. Hamur yoğurduktan sonra 12 bezeye ben ayırdım ,9 da yapılıp uzunlamasına tepsiye dizebilirsiniz 20 dk dinlenmeli hamur kolay açılması için.
  4. Hamur dinlenirken iç yağını hazırlayalım.
  5. Tereyağı ve sıvı yağ eritip karıştıralım dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz ben o denli yaptım.
  6. İç harcı için ben sade lorlu ve patatesli yaptım dilerseniz kıymalıda yapabilirsiniz.
  7. Dinlenen hamurları tek nişasta ve un karışımıyla açıp ortasına harçtan bırakıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim .
  8. üzerine sıvı yağ ve yumurta karışımı sürüp altı üstü kızarana kadar 200 derece pişirin, afiyet olsun soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zencefilli Ginger Cookie
Sahur İçin Kaçırılmayacak Bir Tarif Peynirli Puf Börek
Patates Mantısı (Videolu)
Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Pahalı Olan)
Lokma
Kurabiye Tarzı Kıyır Kıyır Poğaça
Hdabla | © 2025 |