Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg tatlı kabağı
  • 2.5 su bardağı toz şeker (markaya nazaran tatlılık oranı değişkenlik gösterebilir dikkat edelim)

Üzeri için ;

  • Çiğ tahin
  • Ceviz

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İstediğiniz form de parmak kalınlığın da doğranmış kabakları geniş ve derin bir tencereye sarma dizer üzere diziyoruz, her kata şeker serpiştiriyoruz tüm kabaklara şekerin gelmesi değerli.
  2. Ağzını kapatıyoruz bir gece buzdolabında sulanma ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Ertesi gün orta ateşte ya da ocağınızın en küçük gözün de tam ateşte 25 dk pişiriyoruz.
  4. Kabağın cinsine nazaran pişme müddeti değişkenlik gösterebilir denetim ederek pişirmekte yarar var.
  5. Kapağını kapalı tutarsanız daha süratli yumuşayacaktır dikkat edelim ki köpürüp taşma yapmasın.
  6. Pişen tatlı kabaklarını soğumaya bırakalım soğuduktan sonra istediğiniz form de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun ☺️.

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Puding (Unsuz, Rafine Şekersiz Enfes Bir Lezzet)
Rulo Pasta
Patatesli Sucuklu Yumurta
Örgü Poğaça
Kolay Pancarlı Turplu Karışık Salata Tarifi
Hapsa Tatlısı (Doğum Yapan Kadınlar İçin Bol Süt Yapar )
Hdabla | © 2024 |