Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından fazla domates sosu(domates rendesi yahut direk doğrayabilirsiniz domatesi)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı nane(ben taze nane kullandım)
  • Maydanoz
  • 2 yeşil biber
  • Taze nane
  • Tuz

Sosu içi;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle lahanalarımızı doğrayıp haşlıyoruz.
  2. Ben kesip tamamını haşlıyorum.
  3. Fazla olanı poşetleyip dondurucuya atıyorum.
  4. Tencereye suyumuzu koyup kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atalım.
  5. Doğradığımız lahanaları suya alıp sertliğine nazaran 3-4 dakika haşlayalım. Renkleri dönünce süzgece alalım.
  6. Bütün lahanaları bu biçimde haşlayalım.
  7. Bol suyla yıkadığımız pirinçlerimizi bir kaba alıyoruz üzerine soğanlarımızı,maydanoz,yeşil biber ve nanelerimizi ekliyoruz.
  8. Salça ve baharatları ekleyelim. 2-3 dakika özleşinceye kadar güzelce karıştıralım. En son yağımızı döküp tekrar karıştıralım.
  9. Haşladığımız lahanalara 1 tatlı kaşığı koyup saralım.
  10. Tenceremize çok gevşek olmayacak formda sıralayalım.
  11. Ardından sardığımız sarmaları üzerine dizelim.
  12. Sosu için materyalleri derin bir kaba alıp güzelce karıştıralım.
  13. Suyu ekleyip dizdiğimiz lahanaların üzerine yayalım.
  14. Tabak kapatıp (ben kapatmadım zira baya sıkı dizdim)önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alıp yumuşayana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Ölçü 4 Malzemeli Karabuğday Ekmeği
Fırında Sebze
Erikli Yaz Salatası
Straganoff Kremalı Mantarlı Et Sote
Fırında Patates Kızartması (Sağlıklı Kolay)
Sütlü Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |