Limonlu Muhallebi
Limonlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet limon suyu
- 2 adet limon rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
Limonlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye yumurta sarısını alıp, çırpıyoruz. Akabinde süt, un, nişasta, toz şeker, 1 limonun suyu, 2 limon rendesi eklenerek çırpılır.
- Ocağa alınarak devamlı çırparak göz göz olana kadar pişirilir. Pişme etabında vanilin ve tereyağ eklenir çırpmaya devam edilir.
- Pişen muhallebimiz kaselere bölünür soğumaya bırakılır. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edilir. Afiyet olsun 😋🤗.
Limonlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















