Zebra Kek
Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı süt
- 5 çay bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Hamuru yarıya böldükten sonra kakaolu hamur için:
- Yarım çay bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizin kalıba yapışmaması için kalıbımıza bir kesim tereyağı ve biraz sıvı yağı güzelce sürüp dolaba kaldıralım.
- Kalıbımız dolapta beklerken, bu sırada yumurta ve şekeri mikser ile güzelce çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpalım.
- Un ve vanilini ekleyerek topak kalmayana kadar çırpalım.
- En son kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpalım ve hamuru bölmek için farklı bir kap alalım.
- Hamuru eşit halde iki kaba böldükten sonra birini sade olarak bırakalım.
- Diğer hamur için kakao ve yarım çay bardağı sütü ekleyip çırpalım.
- Daha sonra kalıbı dolaptan çıkarıp, bir sade hamur bir kakaolu hamur olacak biçimde dökelim.
- Önceden 160 °c’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika denetimli olarak pişirelim.
- Pişen keki fırından çıkarıp güzelce soğutalım ve bir tabağa karşıt çevirelim. Afiyet olsun.
Dikkat etmeniz gerekenler:İlk 20 dakika boyunca, kekinizin hoş kabarması için fırının kapağını hiç açmayınız.
Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














