Kremalı Tavuk
Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığından biraz fazla sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İstenen baharatlar
- Kekik
- Maydanoz
Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağlar tavaya alınır ve inceltilmiş tavuk göğüsleri (yada jülyen de doğrayabilirsiniz ) tavada kızartılır.
- Tavuklar kenara alınır kalan tavadaki yağda ince doğranmış soğan sarımsak ve kapya biber öldürülür. Tuz eklenir.
- Salça eklenir. Kavrulur.
- Hepsi özleştiğinde kenardaki tavuklar eklenir üzerine krema dökülür.
- Tavanın kapağı kapatılır ve bir mühlet pişirilir.
- En son piştiğinde kekik baharatlar ve maydanoz eklenip bir müddet daha pişirilir.
Afiyet olsun.
Biraz bu tanımın glisemik indeksi yüksek malum tavuğu kızartıyoruz. Krema da glisemik indeksi yükseltiyor. Lakin emin olun 1 dilim ekmek yemekten daha az şekerinizi yükseltir.
Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












