Marmelatlı Pastane Kurabiyesi
Marmelatlı Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı nişasta
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
Arası için;
- İstediğiniz rastgele bir marmelat (Ben erik marmelatı kullandım)
Süslemek için;
- Pasta süsleri
- Hindistan cevizi
- Toz fıstık
- Benmari adabı eritilmiş çikolata
Marmelatlı Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve nişasta hariç tüm gereçleri homojen olacak kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Birbiriyle bütünleşen karışımımıza un ve nişasta yeniden azar azar ekleyip cıvık bir formda sıkma torbasına boşaltalım.
- İsterseniz uzun tırtıl biçiminde isterseniz gül biçimi vererek fırın tepsisine aralıklı olarak sıkalım.
- Tepsimize kesinlikle yağlı kağıt serelim.
- 170 derecede yaklaşık 15 /20 dakika pişirelim çok çabuk pişiyor kızarmasına gerek yok beyazken çıkarmaya dikkat edelim.
- Pişen tırtıl kurabiyelerimiz soğuduktan sonra ortalarına marmelat sürelim ve iki kurabiyeyi birleştirelim.
- Çiçek formunu verdiyseniz ortasına marmelat koyalım.
- Uçlarını birinci evvel benmari tarzı eritilmiş çikolataya daha sonra hindistan cevizine bulayıp servis yapalım.
- Umarım beğenirsiniz. Buzluğa atıp konuk geldiğinde çıkarabilirsiniz birinci günkü üzere tazeliğini koruyor.
Marmelatlı Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















