Eli Böğründe

Eli Böğründe Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram dana kuşbaşı eti
  • 8 adet yeşil biber
  • 4 adet büyük uzunluk domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 27 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 100 gram tereyağı

Eli Böğründe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın ,domateslerin kabuklarını soyup irice doğrayın, yeşil biberlerin çöplerini ayıklayıp yıkayıp irice doğrayın, sarımsakların kabuklarını soyun.
  2. Fırın tepsisine evvel kuşbaşı etleri koyun üzerine zeytinyağı ,1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırın uygunca harmanlayın.
  3. Kuşbaşı etleri tepsinin bir tarafına yayın tepsinin başka tarafına iri doğranmış domates ve biberleri dizin.
  4. Kuşbaşı etlerin olduğu tarafa sarımsakları aralıklı serpin domateslerin ve biberlerin üzerine 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber serpin.
  5. 1 çay bardağı su yu tepsideki gereçlerin üzerine gezdirin.
  6. Tereyağını modüllere ayırıp tepsideki gereçlerin üzerine aralıklı serpin.
  7. Son olarak bir adet yağlı kağıdı ıslatıp tepsideki materyallerin üzerine kapatın.
  8. Önceden ısınmış 220 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

Eli Böğründe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Çıtır Börek (Videolu)
Islak Kek
Yoğurtlu Sebze Salatası
Fırında Mantar
Ege Usulü Enginar Dolması
Günlük Diyet Kahvaltım
Hdabla | © 2025 |