Biberli Acılı Ekmek
Biberli Acılı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (4,5-5 bardak ortası un)
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı biber salçası (ev yapımı)
- 150 gram çökelek
- 5-6 kısım maydanoz
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı susam
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- İsteğe nazaran 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Biberli Acılı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için süt, su, maya ve şekeri derin bir kapta karıştıralım.
- Ardından zeytinyağı,tuz ve unu (kontrolü) ekleyelim. ( ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edin. )
- Üzerini streç sinemayla kapatıp 45 dakika mayalandıralım.
- Karıştırma kabına üzeri için olan tüm malzemeleri(çökelek,kurusoğan,biber salçası,maydanoz,sarımsak,zeytinyağ,susam,çörek otu,kekik,kimyon)ekleyip karıştıralım.
- Mayalanan hamuru yavaş hareketlerle fazla havasını alın.
- Bezelere ayıralım ve her bir bezenin üzerine bir yemek kaşığı harçtan yayalım, tüm bezeler bitince 15 dakika tepside mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.
Not:biber salçası tuzlu olduğu için extra tuz eklemedim.
Biberli Acılı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














