Mor Lahana Tarator (Meze)
Mor Lahana Tarator (Meze) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 derin yemek tabağı mor lahana
- 2 yemek kaṣığı tereyağ
- Tuz
- 1 küçük kase katı yoğurt
- 1-2 diṣ sarımsak
Mor Lahana Tarator (Meze) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahana çok ince ince ve çok uzun olmayacak biçimde doğranır.
- Uygun bir tavaya yağ konur, orta derecenin bir üstü olmalı ve lahana eklenir. Karıṣtırarak kavrulur.
- Lahana kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra uygun bir karıṣtırma kabına konur, üzerine rendelenmiș sarımsak, tuz ve yoğurt konur.
- Karıṣtırdıktan sonra servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun .
Mor Lahana Tarator (Meze) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







