Tahinli Pastane Çöreği
Tahinli Pastane Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket toz maya
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı dışına)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 şişe maden suyu (2 parmak eksik olacak)
- Aldığı kadar un
Açmak için;
- 1 su bardağı nişasta
İç harcı için;
- 2 su bardağı tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 bardak sıvı yağ
Tahinli Pastane Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için verilen bütün gereçleri koyup çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
- Mayalanmasını beklenmeden hal verebiliriz.
- Yoğurmuş olduğum hamuru ben 6 bezeye böldüm.
- Nişasta ile yufka inceliğinde açmaya çalışalım.
- Hazırlamış olduğumuz tahinli karışımı sürelim ve istediğimiz biçimi verip tepsiye dizelim, ben kol böreği üzere doladım.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ,ben biraz susam serptim, isteğe bağlı.
- 250 derece fırında güzelce kızartın.
Tahinli Pastane Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









