Perde Pilavı Tarifi
Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı badem (dolmalık fıstıkta olabilir)
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kalıp için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Soyulmuş badem tepsiye istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz süs olarak (ben eklemedim)
Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için, tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Tezgaha alıp hamuru toparlayın.
- Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Tavuk göğsünü haşlamaya alın.
- Haşlandıktan sonra suyunu bir kenara alın.
- Tavukları da didikleyin.
- Ardından tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.
- Dolmalık fıstıkları yada (bademleri) katıp 2-3 dakika kavurun.
- Yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ek edelim.
- Kısık ateşte biraz şeffaf manzara alana kadar kavurun.
- Ardından karabiber ve tuzunu da ekleyin karıştırın.
- Kuş üzümünüde ekleyin. Sıcak tavuk suyunu ekleyin. Kapağını kapatıp pişirin. Kısık ateşte.
- Demlenmiş pilava didiklenmiş tavukları ekleyip karıştırın.
- Borcamınızı(istediğiniz yerde yapabilirsiniz) ben dikdörken fırın kabımda yaptım. Kabı yağlayın dilerseniz bademde tabanına serin.
- Hamurunuzun 4 te 1 ini kenara ayırıp hamuru açın kenarları dışarı sarkacak halde yerleştirin.
- Pilavı hamurun üzerine ekleyin ve ayırdığınız hamurla üzerini kapatın.
- 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Kabı aksi çevirip sıcak sıcak servis edin, afiyet olsun.
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






