Sütlaç
Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 su bardağı su
- 1 paket sıvı krema (nişastayı aç krema ile)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip kaynatın.
- Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
- Sıvı krema ile karıştırdığınız 2 yemek kaşığı buğday nişastasını ek ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
- Fırın için uygun ısıya güçlü sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
- Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek).
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







