Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket sıvı krema (nişastayı aç krema ile)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip kaynatın.
  3. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
  4. Sıvı krema ile karıştırdığınız 2 yemek kaşığı buğday nişastasını ek ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
  5. Fırın için uygun ısıya güçlü sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  6. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek).
  7. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zencefilli Portakallı Kış Keki
Gırniş (Çerkez Yemeği)
Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah)
Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası
Ispanaklı Börek El Açması
Yaz Pastası
Hdabla | © 2025 |