Zencefilli Portakallı Kış Keki

Zencefilli Portakallı Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 portakalın kabuğunun rendesi
  • 2 portakalın suyu
  • Yarım çay kaşığı zencefil (opsiyonel)
  • 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 3 su bardağı un

Zencefilli Portakallı Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mixerle güzelce çırpın.
  2. Un karbonat hariç öbür tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Unu ve karbonatı da ekleyerek çırpalım.
  4. Tepsiyi yağlayıp yavaşça un serpip keki döküp ısıtılmış fırına verip 160 derecede 45 dakika pişirelim.

Not :zencefil kaide değil kekte baharat sevmiyorsanız eklemeyin.

Zencefilli Portakallı Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Böreği
Milföy Pizza
Kuskuslu Pancar Salatası
3 Malzemeli Portakallı İrmik Topları
Bol Soslu Islak Kek
Altın Çilekli Yaz Salatası
Hdabla | © 2025 |