İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

İçi için;

  • 1 kg yağlı kıyma
  • 5 büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber

Hamuru için;

  • 7 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Islatmak için;

  • Kaynar su

Bardak ölçüsü 200 ml su bardağı

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru ve irmiği derin bir leğene alıp kaynar su ile ıslatalım yeterlice karıştırarak. Üstünü kapatıp bir kenara alalım.
  2. İç materyali için de kıymayı biraz kavurup soğanı çok ince doğrayıp içine katalım ve baharatları atıp biraz daha kavuralım.
  3. İç gereç pişince serin yere yahut dolaba alıp, yağını donduralım. Bu halde yapmak daha kolay oluyor zira. Sonra bulgurun içine öbür materyalleri katıp uygunca yoğuralım. Sonra 2 defa kıyma makinesinde çekip tekrar yoğuralım.
  4. Hamuru yoğururken elimizi suya batırıp yoğuralım ki yumuşatmak kolay olsun. Dikkat edelim cıvık olmasın yoksa açılmaz yırtılır.
  5. Hamuru 1 saat dinlendirip tekrar yoğuralım ve avucumuzu hafif ıslatıp cevizden biraz büyük kesim alalım ve öteki elimizin işaret parmağı ile yavaş yavaş açalım içini koyup kapatalım.
  6. Eğer elde açamıyorsanız tezgaha çift kat poşet serin ortasına hamuru koyup oklava ile börek açar üzere açalım ve içleyip ikiye katlayalım. Kenarlarını düzenleyip pişirelim. İster kızartma ister haşlama olsun her türlü tutuyor. Değerli olan yeterli yoğurmak. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Perde Pilavı Tarifi
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Muhteşem Bir Lezzet)
Mayasız Kolay Poğaça
Sütlü Tahinli İrmik Helvası
Semizotu Salatasına Farklı Bir Dokunuş
Arnavut Ciğeri Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |