Baharatlı Etsiz Biber Dolması
Baharatlı Etsiz Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet adet dolmalık biber (tencerenin aldığı sayı kadar)
İç harcı için;
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan rendesi
- 1 büyük uzunluk domates rendesi
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 10-15 kısım ince doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı dolma baharatı
- Tuz
- Karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
Dolma kapağı olarak;
- 2 adet domates
Baharatlı Etsiz Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dolmalık biberleri yıkayıp ayıklıyoruz. Derin bir kapta iç harcına ilişkin materyalleri harmanlayıp güzelce karıştırıyoruz ki lezzetleri birbirine geçsin.
- Dolmalık biberleri doldurmaya başlayabiliriz. Çok doldurmayın, pişince bulgur ve pirinç şiştiğinden ötürü taşmasın.
- Doldurduğumuz dolmaların üzerlerini hem iç harcın taşmasını önlemek, hem görsel olarak iştah açıcı görünmesi hemde domatese ilişkin suyun herbir dolmaya geçmesi için domates modülleriyle kapatıyoruz.
- Sıra geldi sosunu hazırlamaya. Bir kapta sos gereçlerini uygunca karıştırın. Tencereye dizdiğimiz dolmalara ek edin. Sosun dolmaların üzerine gelmemesine ihtimam gösterirsek görsel açıdan yeterli olur ve ateşle buluşma vakti.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pirinç ve bulgur şişmiş, biberin kabuğu yumuşamışsa yemeğimizi ocaktan alıyoruz.
- 200 dereceye ayarladığımız fırında üzerleri hafif yanana kadar pişiriyoruz işte bu kadar …. Yaz ayları için lezzetli ve hafif bir yemek, deneyin bence 👌
Baharatlı Etsiz Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













